Vergilerin ödenmediği veya çok düşük olduğu bir yer/ülke vergi cenneti olarak kabul edilir. Bir ülkedeki vergi oranları diğer ülkelerdeki haksız rekabet oranları kadar düşük olabilir. Aslında olması gerekenden daha az vergi toplanabiliyor.
OECD tanımına göre bir ülkenin “vergi cenneti” olarak adlandırılabilmesi için üç belirleyici faktör bulunmaktadır: şeffaf düzenleme, herkesin erişebildiği spesifik vergi kanunları, spesifik muhasebe standartlarının olmayışı ve uygulama faaliyetlerinin yeterince gelişmemiş olması. Ülkede ekonomik olarak faaliyet gösteren hiçbir şirket bulunmamakla birlikte, çok sayıda yasal yerleşik şirket bulunmaktadır. Burada şirketler paralarını bankalara aktararak gelirlerinin düşmesini önleyebiliyorlar.
Benjamin Franklin’i başka sözcüklerle ifade edersek, kesin olan tek şey ölüm ve vergilerdir. Ancak bazı ülkelerde vergiler mutlak değildir.
Milyonerlerin ve milyarderlerin, daha yüksek vergi oranlarından kaçınmak için fonlarını dünya çapında offshore hesaplara taşıdığı biliniyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, dünyadaki süper zenginlerin yurt dışında yaklaşık 21 trilyon dolar biriktirdiğini tahmin ediyor. Peki vergi cenneti olarak en çok hangi ülkeler tercih ediliyor?
Vergi cennetleri nerede bulunur?
Cebelitarık
Vergilendirme yalnızca yıllık 90.000 ABD doları tutarındaki gelir için mümkündür. Kanada’dan daha yüksek gelir vergisi oranlarına sahip olan İspanya’da yaşamayı seçebilirsiniz.
İsviçre
Kullandığınız özel bankaya bağlı olarak tam veya kısmi vergi muafiyeti alabilirsiniz.
Bahamalar
Sermaye kazancı vergisi yok, veraset vergisi yok, gelir vergisi yok, intikal vergisi yok. Bu dünya zenginlerinin gözbebeğidir. En üstte yer alan ve vergiden kaçınmanın en mantıklı olduğu ülkedir.
Virgin Adaları
Gelir vergisi yok, sermaye kazancı vergisi yok, emlak vergisi yok, satış vergisi yok, yalnızca yüzde 15 kurumlar vergisi ve yalnızca yüzde 14 bordro vergisi var.
Bermuda
Kurumlar vergisi yok, gelir vergisi yok.
Hong Kong
Satış vergisi, sermaye kazancı vergisi, kişisel vergi indirimi ve bordro vergisi yoktur.
Nevada, ABD
Sermaye kazancı vergisi yok, veraset vergisi yok, gelir vergisi yok, intikal vergisi yok. Bunlar ziyaretinizi Las Vegas’a genişletmeniz için sadece birkaç neden. Ayrıca bazı ürünler vergi olmadığı için çok ucuza satın alınabiliyor.
Wyoming, ABD
Kurumlar vergisi, emlak vergisi, franchise vergisi, envanter vergisi, gelir vergisi, hisse vergisi, emlak veya intikal vergisi yoktur.
Channel Adaları, İngiltere
KDV yok, belediye vergisi yok, sermaye kazancı vergisi yok.
Cayman Adaları
Gelir vergisi, sermaye kazancı vergisi, kurumlar vergisi, bordro vergisi veya yabancı varlık vergisi bulunmamaktadır.
Offshore: Uzak ülkelerdeki (Türkiye, Avrupa Birliği vb.) ekonominin ham petrol üzerindeki vergilerden muaf olduğu anlamına gelir. Ülkede ikamet eden vatandaşlar, ticari faaliyetleriyle bağlantılı olarak vergi ödememek için ülke dışında faaliyetlerini sürdürüyor.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Vergi cenneti nedir?
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
BlackCardCoin’de Yeni Gelişmeler !
-
Estonya Türk Denizcileri ve Lysbon Shipping: Gemi Onarımında Yeni Dönem
-
Bccoin’de Büyük Gelişme: Kripto Pazarında Yeni Bir Dönem Başlıyor !
-
Karlı Geleceğin Anahtarı: Emlak ve Yatırım
-
Promismetal Tig Kaynağı Hizmeti
-
Arya Finance Nedir?
-
Rus turistler Frig Vadisi’ni çok sevdi
-
Bankacılık Haberleri
-
İstanbul Havalimanı, 3 yılda 103,5 milyon yolcuyu ağırladı
-
Türkiye’nin En Çok Aradığı 10 Altcoin
-
Yüksek Kalitede Okul Üniformaları
-
ABD Merkez Bankası faizi sabit tuttu