Ana Sayfa Güncel 14 Eylül 2022 375 Görüntüleme

Çocuklar İçin Bisiklet Seçimi Nasıl Olmalı?

Çocuk bisikleti alırken dikkat edilmesi gereken sorulardan biri de çocuğunuzun boyuna göre bisiklet seçmektir. Çocuğunuz için bir bisiklet seçerken, çocuğunuzun ne kadar rahat ve rahat bineceği çok önemlidir. Bu, bisiklete alışmayı daha kolay ve daha hızlı hale getirir. Gösterişli değil, çocuğunuzun fiziğine uygun bir bisiklet seçmek önemlidir.

Çocuğunuzun boyuna ve kilosuna uymayan bir bisiklet alırsanız, çocuğunuz sürmeyi öğrenemeyecek ve binmek istemeyecektir. Çocuğunuz ilk kez bisiklete biniyorsa, 4 tekerlekli bir model iyi bir seçimdir. 1-4 yaş arası çocuklar olgunlaşmamış motor becerilere ve denge sorunlarına sahiptir. Destek tekerlekleri, çocuğunuzun güvenliğini ve rahatlığını sağlar. Çocuk eyerde otururken ayakları yerde olmalıdır. Ayaklarınızı pedallara koyduğunuzda dizleriniz gidonlara değmemelidir. Sap, çocuğun kol boyutuna uygun ve kullanımı rahat olmalıdır.

Çocukların Yaş Grubuna Göre Bisiklet Seçimi

12 ve 14 jantlı yol bisikletleri genellikle 3-6 yaş arası çocuklar tarafından tercih edilmektedir. Daha eski ve daha uzun 16 jant, 20 jant veya daha fazlasını satın almalısınız. Bisiklet sürmek çocuklar için çok eğlencelidir. Bununla birlikte, ebeveynler bisikletlerin oyuncaklardan farklı olarak güvenliğe özel dikkat gerektirdiğini bilmelidir. Çocuğun güvenliği için kasların taşınmasına özen gösterilmelidir. Bu konuda çocuk riske atılmamalı ve kaskın faydaları anlatılmalı ve kask takmadığında neler olabileceği anlatılmalıdır.

Çocuğunuz herhangi bir nedenle düşmek üzereyse, başınızı korumak için kask çok önemlidir. Bu nedenle, çocuğunuzun yapısına uygun bisiklet tipini seçmek, düşme riskine karşı güvenliği artıracaktır. Çocuğunuzun kafa ölçülerine uygun bir kask satın alarak sağlıklı bir sürüş deneyimi yaşaması önemlidir. En ufak bir darbe bile çocuğunuzu riske atar. Çocuklara bisiklet sürmeyi öğretirken kask takmaları da öğretilmeli ve bilinçli olarak eğitilmelidir. Çocuğunuzun kaska alışması için renk seçimindeki fikirlerinizle doğru kaska karar vermiş olabilirsiniz. Kask seçerken kask boyutuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Kron bisikleti ziyaret edip bisikletler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Çocuk Bisikletleri Tercihleri

Bisiklet, pedal çevirme, ayak ve bacak kas hareketliliği ve göz koordinasyonu açısından oldukça faydalıdır. Çocuk bisikletleri seçerken en uygun bisikleti seçmek, aktiviteyi kolaylaştıran ve sizi tehlikelerden uzak tutan bir bisiklet seçmek en karlı seçimdir. Farklı yaşlar için farklı denge bisikletleri Çocuk bisikleti olarak adlandırılan bisikletler de yetişkinler tarafından kullanılan bisikletler kategorisine girmektedir. Sadece boyutu ve tekerlekleri küçük çocuklar için idealdir. Bu bisikletler 5 yaş ve üstü çocuklar için üretilmiştir. Yürümeye başlayan bisikletler genellikle 3 ila 5 yaşları arasında kullanılır.

Ebeveynlerle birlikte binilebilen bir üç tekerlekli bisiklettir. Bir çocuk için bisiklet seçerken aşağıdaki tabloyu kullanabilirsiniz. Ancak şunu da vurgulayayım ki her çocuk her yaşta aynı boy ve kiloda olmaz. Tamamen gelişimsel farklılıklara bağlı olarak büyüyen çocuklar için bisiklet almak her zaman güvenlidir. Çocuğun bisiklet tipi Çocuğunuz için doğru bisikleti seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir şey, seçtiğiniz bisiklet türüdür.

Çocuklar güçlerini ve el becerilerini ayaklarının topuklarını kullanarak bisikleti frenlemek için kullanırlar. Çocuk bisikleti  seçerken tekerleklerin veya jantların boyutu önemlidir. Çocuk ne kadar büyükse, trekking bisiklet tekerlek boyutu da o kadar büyük olur. Frenli iki tekerlek frenlerin sıkıca tutulması önemlidir. Geri vites ve el freni vardır. Ters pedallı frenlere sahip olmamızın nedeni, çocukların bisiklete binmeyi öğrendiklerinde pedalları ters çevirmeleridir. kronbisiklet.com.tr  sitesini inceleyebilirsin.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.