Ana Sayfa Güncel 22 Mayıs 2022 502 Görüntüleme

iPhone Geçici Kayıt ve Geçici Kayıt Uzatma

Geçtiğimiz yıl çıkan bir yasayla yolcu beraberinde getirilen telefonların geçici kayıt süresi 1 yıla çıkartılmıştı. Bu süre uzatımı yurt dışından telefon getirerek kullanmak isteyenlerin yüzlerini güldürdü. Zira bu yasadan önce yurt dışından yolcu beraberinde gelen telefonun kullanım süresi 120 gün olup, bu süreden sonra kullanıma kapatılıyordu. Kullanmak isteyenler de kayıt parasını devlete ödeyerek telefonu kullanma hakkını elde ediyordu.

Ülkemizdeki döviz kuru nedeniyle en ucuz telefonu 11 Binden başlayan ve yaklaşık 40 Bin Tl bandına kadar çıkan Apple’ın iPhone telefonlarını kullanıcılar yurt dışından getirerek kullanmanın yollarını ararken geçici kayıt uzatma can simidi oldu diyebiliriz. Yurt dışından alındığında alınan cihaza göre yaklaşık 3-4 Bin TL arası kara geçen kullanıcılar bu karı kayıt parası vermek istemiyordu. Android telefonlarda olduğu gibi IMEI atarak kullanıma sokma gibi bir durumu da olmayan iPhone marka telefonları iPhone geçici kayıt yaparak kullanmaya devam edebiliyorlar. Bu geçici kayıtı da sürekli olarak 1 yıl uzatmak mümkün. İnternet üzerinden de bu hizmeti verenlerle karşılaşmak mümkün. Yaklaşık 400 TL gibi bir rakama yurt dışından getirdiğiniz iPhone marka telefonun kullanım süresini 1 yıl uzatabiliyor ve bu süre zarfında telefonu sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Ülkemizdeki döviz kuru bu şekilde devam ettiği ve fiyatlar onbinlerce liralardan başladığı sürece kullanıcılar her zaman yurt dışından telefon getirmenin ve bu telefonları ülkemizde sorunsuz bir şekilde kullanmanın yollarını arayacaklardır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.