Ana Sayfa Güncel 31 Mart 2022 351 Görüntüleme

Sanal sunucu nedir? VDS nasıl satın alınır?

VDS nedir?

Virtual dedicated server (VDS) fiziksel sunucuların sanallaştırılmasıyla birçok sunucuya bölünebilmesini sağlayan yapıdır. VDS’ler birbirinden bağımsız sunucu gibi çalışmaktadır. Her VDS’in farklı IP adresi, işletim sistemi ve kaynakları olabilir.

Sanal sunucularda yüksek performans alınabilmesi için disk, işlemci, bellek gibi kaynakların yeni nesil ve performanslı çalışması gerekmektedir. Ekiphost ile satın alacağınız sanal sunucularda yeni nesil teknoloji kullanıldığından yüksek performanslı bir VDS’e sahip olabilirsiniz.

VDS ne için kullanılır?

Sanal sunucular üzerinden özel projelerinizi yapabilir, site için gerekli hosting alt yapısı oluşturabilir veya oyun gibi projelerinizde sanal sunucuları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sanal sunucular yedekli elektrik ve internet alt yapısına bağlı gelişmiş veri merkezlerinde bulunur. Projelerinizin kesinti yaşamaması ve yüksek hızlarda 7/24 açık şekilde barınablimesi için VDS sunucular önemlidir.

VDS nasıl satın alınır?

Ekiphost ile site üzerinden sanal sunucu satın alarak anında VDS paketinizi yönetmeye başlayabilirsiniz. VDS satın al işlemiyle birlikte siparişinizi oluşturduktan hemen sonra sipariş işleme alınır ve teslim edilmek üzere arka planda sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan kurulum işlemleri tamamlanır.

Satın alacağınız sanal sunucuya Windows, Ubuntu, CentOS gibi popüler işletim sistemlerini tek tık ile kurabilir ve projenizi dilediğiniz işletim sisteminde gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.