Ana Sayfa Güncel 22 Mart 2022 326 Görüntüleme

Ankara Ceza Avukatı

Günlük hayatta çeşitli beklenmedik olaylar meydana gelebilir. Bu olaylar kişilerin, TCK kapsamında düzenleme altına alınan birtakım hususları ihlal etmesi ile sonuçlanacak olursa Ceza Hukuku gündeme gelecektir. Kişilerin yaptıkları eylemler hukuksuz ve haksız fiil olarak nitelendirileceği gibi yalnızca taksirden de doğabilir. Böyle bir duruma maruz kalan vatandaşların alanında uzman bir ceza avukatı ile görüşmeleri ise önem arz etmektedir. Zira dosyasını kendisi takip eden vatandaşların, gerek kanun kaynaklı gerekse usul hukuku kaynaklı birçok hak kaybı yaşamaları kaçınılmazdır. Başta Ankara olmak üzere birçok ilde faaliyet gösteren H&D Hukuk firması, müvekkillerinin tüm hukuki sorunlarına karşı önleyici tedbirler almakta ve meydana gelen olaylar sonrasında tüm hukuki süreci yönetmektedir. Bu bağlamda Ankara Ceza Avukatı denildiği zaman akıllara gelen ilk hukuk bürosu H&D Hukuk Bürosu olmaktadır.

Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakar

Ceza Avukatları, TCK ve sair kanunlarca düzenleme altına alınmış tüm hukuki meselelere bakmaktadır. Özel olarak ceza hukuku alanında uzmanlaş olan ve takip ettiği dosyaların birçoğu ceza dosyası olan avukatlar, ceza avukatı olarak anılmaktadır. Ceza Avukatının baktığı davalar ise şu şekildedir; yağma suçları, tehdit, hakaret ve şantaj suçları, zimmet suçları, adam yaralama suçları, kasten adam öldürme suçları, ağır yaralama suçları, rüşvet suçları, irtikap suçları, hile yapma suçları başta olmak üzere TCK’dan kaynaklı tüm davalardır.

Ceza avukatları sanık vekilliği yaptığı kadar suçun mağduru olan kişinin vekilliğini de üstlenmektedir. Her ne kadar açılan dava kamu davası olsa da ceza avukatı, katılan vekili olarak müvekkilinin yüksek çıkarlarını ön planda tutarak davanın işleyişine etki göstermektedir.

Ankara Ceza Avukatı

Ankara ceza avukatı, Ankara ili içerisinde faaliyet gösteren ve sıklıkça ceza davaları ile ilgilenen avukatlara verilen isimdir. Çeşitli suçlardan yargılanan ya da suçun mağduru olan kişilerin uzman ceza avukatlarından destek almaları gereklilik olmasa dahi önem arz etmektedir. Zira ceza yargılaması uzun ve zorlu bir süreçtir. Bu zorlu süreçte profesyonel bir kişiden destek alınmaksızın yalnızca kişisel çabalar ile iyi sonuçlar beklemek mümkün değildir. Başta usul hukukunda olmak üzere; yapılacak en ufak hata, kaçırılacak en basit süre, kişinin hayatını tümden olumsuz etkilemeye yeterli olacaktır.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.