Ana Sayfa Güncel 17 Şubat 2022 291 Görüntüleme

Farklı Renkte Bayraklar

Alem kelimesiyle eş anlamlı olan bayrak, simgesel temsil maksadıyla bayrak üreticisi tarafından piyasaya sürülür. Bayrakçı tarafından üretilen farklı renk ve simgelerden oluşan bayraklar, yarış dahil birçok platformda yaygın kullanılır.

Motor Sporlarında Farklı Renkte Bayrakların Anlamı

Motor sporlarında farklı renkte pek çok bayrak kullanılır ve bunların her birinin farklı anlamları vardır. Her bir renkteki bayrağın anlamı şu şekilde sıralanabilir:

  • Damalı Bayrak

Damalı bayrak, yarışçılara en hızlı ve güvenli ortamı sağlamak için ve yarışçıya yol göstermek için son derece önemli bir ögedir. Yarışın veya antrenman turunun sonlandığını belirtir. Her türden motor sporunda önemli olan damalı bayrak, aynı zamanda pilotlara padok veya pit alanına dönüş emri manasına da gelir.

  • Kırmızı Bayrak

Tüm pist görevlilerince yarışın program harici durdurulması sebebiyle sallanır. Pilotların piste dönerek talimatları beklemesi gerekir. Kırmızı bayrak, pistte ağır hasarlı bir kaza meydana gelmesi nedeniyle pistin güvenliğinin zayıflaması ve acil müdahale gerektiren yaralarda gösterilir.

  • Mavi Bayrak

Arkadan daha süratli bir aracın yaklaşmakta olduğunu bildiren bayraktır. Sıklıkla kullanıldığı durum, arkadan tur bindirmeye gelen süratli bir aracın varlığını bildirmek içindir. Bayrağı gören pilot, ilk uygun bulduğu alanda yavaşlayıp arkasından gelmekte olan araca yol vermek zorundadır. Pist dışı kalan araca, piste dahil olmaya hazırlanırken arkadan hızlı araçların geldiğini bildirmek için de kullanılır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.