Ana Sayfa Güncel 29 Aralık 2021 408 Görüntüleme

Web Site Tasarımı Nasıl Yapılır ?

1990’lı yıllarda ortaya çıkmış ve günümüzde etkileşimli sayfalara evrilen web sitelerin tasarım süreçleri bazen oldukça basit olabiliyor. Elbetteki her işin kendine göre bir zorluğu olabilir ama bu yazımızda size website tasarımı nasıl kolaylaştırılır, onu anlatmaya çalışacağız.

Web sitelerin temelinde çok sayıda kodlama ve progralama dili olmasının yanı sıra, açık kaynak içerik yönetim sistemleri ya da şablon üzerine kurulan ve 5 dakikada web site yapmayı sağlayan araçlar bu süreçleri oldukça basite indirgemeye çalışmaktadır.

Dünyada en çok kullanılan ve binlerce geliştiricinin desteklediği WordPress, en bilinen açık kaynak içerik yönetim sistemidir ve düzenli olarak güncellenir.

WordPress 2000’li yılların başında ortaya çıkan ve yaklaşık 20 yıldır sürekli kendisini geliştiren, en çok tema yapımcısı ve eklenti yapımcısına sahip olması nedeniyle rakipleri arasından kolaylıkla sıyrılmayı başarmış bir içerik yönetim sistemidir. Bu kadar çok geliştirici tarafından tema ve eklenti üretilmesi de sistemin kullanım alanını genişletmiş, haber, eticaret, blog, portal, kurumsal gibi sektörlerde farklı tasarımlarla kısa sürede web site yapmayı sağlamaktadır.

WordPress için tema üreten yapımcılar bu temaları çeşitli platformlar aracılığıyla kullanıcılarla buluşturmakta ve 30-100 dolar arasında bir rakama satmaktadırlar. Bu satış işleminin yapıldığı ve en çok kullanılan web sitelerin başında da Envato gelmektedir. Tema alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ne zaman yayınlandığı ve son güncellemenin ne zaman yapılmış olduğudur.

Daha Fazlası için:

Türkçe: https://guestbloger.com/
İngilizce: https://en.guestbloger.com/

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kristalize Su Yalıtımı

Kristalize Su Yalıtımı