Ana Sayfa Güncel 16 Ağustos 2021 558 Görüntüleme

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, gençleri Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamaya davet ediyor

Son bir yıldır yaşanan pandemi sebebiyle bu seneki konsepti “Pandemi ile Değişen Yaşam Alanları” olarak belirlenen, bu yıl yedincisi düzenlenen, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması, 23 Mayıs’a kadar yenilikçi, işlevsel, ekonomik ve esnek çözümler içeren tasarımları bekliyor. Bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin hayatına dokunan yarışmada dereceye girecek öğrenciler, para ödülünün yanı sıra, Rönesans Holding bünyesindeki Pusula programı için mülakata katılma şansına da sahip olacak.

Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve çevre dostu yapılarda yaşam sürmesi vizyonuyla faaliyet gösteren Rönesans Holding’in, üniversite öğrencileri özelinde bu yıl yedincisini düzenlediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için başvuru süreci 1 Mart 2021 itibariyle başladı. Ana teması “Pandemi ile Değişen Yaşam Alanları” olarak belirlenen yarışmaya, geleceğin profesyonelleri “Barınma Alanları, Çalışma Alanları ve Sosyal Alanlar” olmak üzere 3 ana başlıkta oluşturdukları projelerle başvurabilecekler. Yarışmanın son proje teslim tarihi ise 23 Mayıs 2021 olarak belirlendi. Söz konusu yarışma ile ilgili olarak Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Geleceği hayal ederken, çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda ‘sürdürülebilir gelişme’ yolundan bir an bile ayrılmamamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Rönesans Holding olarak biz bulunduğumuz pazarlarda, kalite standartlarımız, teknolojimiz, müşteri odaklılığımız ve çalışan memnuniyetimizle sektörün gelişimine, değişimine yön veren bir konumdayız. Bu çerçevede, lider bir oyuncu ve rol model olarak, sektörün gelecek yeteneklerini de sürdürülebilirlik bilinciyle yetiştirmek hedefindeyiz. Yedi yıl önce bu vizyonla yola çıkarak ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışmasını hayata geçirdik. Gençlerin konuya her yıl daha da artan ilgisi de bizim motivasyonumuzu artırdı. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında 100 binlerce gence ulaşmanın gururunu taşıyoruz. Bu yılın teması olarak belirlediğimiz “Pandemi ile Değişen Yaşam Alanları” konusunda eminim yine çok yaratıcı, çözüm odaklı ve vizyoner projeler ile buluşacağız. Katılacak olan herkese başarılar diliyorum”

 

Projeler, alanında uzman bir jüri tarafından değerlendiriliyor

Üniversite öğrencilerini sürdürülebilirlik kavramına eğilmeye davet eden yarışmada, katılımcıların pandemi ile değişen ve pandemi sonrası dönüşebilen mekânlar için; sürdürülebilirlik ilkeleriyle uyumlu, yenilikçi, işlevsel, ekonomik ve esnek çözümler içeren tasarımlar ortaya koyması bekleniyor. Yarışmaya mimarlık ve mühendislik eğitimi alan lisans ve lisans üstü öğrencileri, bireysel veya en fazla beş kişiden oluşan ekiplerle katılabilecekler.

Projeler, uzman bir ekip tarafından konseptin, kurgunun, tasarımın özgünlüğüne, fonksiyonel oluşuna, sürdürülebilir bir çözüm içermesine, hazırlanan proje raporunun açıklayıcı ve net oluşuna, sunumun projeyi açık şekilde ortaya koyup koymadığına bakılarak değerlendirilecek. Değerlendirme komitesinde altı kişilik Rönesans üst düzey yönetici mimar ve mühendislerin yanı sıra, Gazi Üniversitesi’den Prof. Dr. Füsun Demirel, Mimar Sinan Üniversitesi’den Prof. Dr. Ayşin Sev ve İstanbul Teknik Üniversitesi’den Doç. Dr. Nuri Serteser yer alıyor.

 

Ödüller dikkat çekiyor

Yarışmada dereceye girecek geleceğin mimar, mühendis ve şehir planlamacıları, Rönesans Holding bünyesinde yer alan, lisans bölümünden mezun gençlerin gelecek ile ilgili kaygılarını azaltmak, eğitim hayatı ile iş hayatı arasında ara kesit olacak olan bir program olan Pusula programı için mülakat imkanına sahip olacaklar. Yarışma sonucunda belirlenecek birinciye 20.000 TL, ikinciye 16.000 TL, üçüncüye ise 14.000 TL para ödülü verilecek. Ayrıca yarışma kapsamında 10.000’er TL.’lik çeşitli mansiyon ve özel ödüller de bulunuyor.

Yarışma ile 100 binden fazla gence ulaşıldı

İlki 2015 yılında düzenlenen yarışmaya geçtiğimiz yıl 585 projeyle Türkiye’nin farklı bölgelerinde 75 üniversiteden toplam 900 öğrenci katılmıştı. Sürdürülebilirliği kurumsal kültürünün merkezine koyan Rönesans Holding, bu yarışmanın yanı sıra, her yıl ortalama 25 farklı üniversite ziyareti yaparak; sürdürülebilirlik, bilgi modelleme, iş sağlığı ve güvenliği, kalite, inşaat ve mimarlıkta yeni teknik ve uygulamalar konusunda bilgi paylaşımı ve kariyer yönlendirmesi yapıyordu. Yarışma ile bugüne kadar 100 binden fazla gence ulaşıldı. Pandemi ile birlikte etkinliklerine çevrimiçi devam edecek olan Rönesans’ın Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması ile ilgili detaylı bilgiye ve şartnameye, yarışmaya özel hazırlanan “ronesans.com/surdurulebilirlik/sgt” web sitesinden erişilebiliyor.

Rönesans Holding Hakkında:

1993 yılında Rusya St. Petersburg’da kurulan Rönesans Holding, bugün Türkiye, Rusya ve Hollanda başta olmak üzere, Orta Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın da bulunduğu geniş bir coğrafyada, toplam 28 ülkede inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyor. Rönesans Holding, ağır sanayi tesisleri, altyapı projeleri, imalat sanayi tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makina fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santrallerinin yanı sıra alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar ve karma yapılar inşa ediyor. ‘İlk’ ve ‘en’ projelerde imzası olan Rönesans Holding, uluslararası arenadaki başarısına, dünyada yeni bir enerji hattı açılmasını sağlayan Yamal LNG Üretim Tesisi, dünyanın en uzun demiryolu Gotthard Base Tüneli, Avrupa’nın en yüksek binası Lakhta Center gibi geniş yelpazedeki projeleriyle, uluslararası arenada başarılarını sürdürüyor.

 

Bilgi için: Burak Şeker / Ünite Edelman
burak.seker@unite.com.trwww.unite.com.tr

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.