Ana Sayfa Güncel 22 Nisan 2021 426 Görüntüleme

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 23 Nisan mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu, bugünün hakimiyetin kayıtsız şartsız millete devredildiği gün olduğunu belirterek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının savaş meydanlarında kazandığı zaferlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, Millet egemenliğinin tecelligahı olmuştur.” dedi.

“ÜZÜLEREK İFADE ETMELİYİM Kİ TBMM’NİN BUGÜN YETKİLERİ KISITLANMIŞ DURUMDADIR”

Kılıçdaroğlu, mesajını şu ifadelerle sürdürdü: “Çetin mücadeleler sonucu inşa edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi, üzülerek ifade etmeliyim ki bugün yetkileri kısıtlanmış durumdadır. Bizim görevimiz, yetkisini milletten alan ve millete hesap vermeyi onurlu bir görev sayan Meclisimizi, yeniden ayağa kaldırmaktır. Dostlarımızla birlikte kuracağımız iktidarımızda, tüm adımlarımızı bu hedef doğrultusunda atacağımızdan herkes emin olmalıdır. Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılında tüm vesayetler kaldırılacak, Meclis’in üzerinde demokrasinin güneşi açacaktır”

“YAŞASIN MİLLET EGEMENLİĞİ”

Kılıçdaroğlu, 23 Nisan’ın aynı zamanda, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bağımsızlığı temsil ettiği kadar, o bağımsızlığın kimlere emanet edildiğini de işaret eder. İnanıyorum ki evlatlarımız, demokrasi ile taçlandıracağımız güzel Cumhuriyetimizi, çağdaş uygarlıkların da ötesine taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocuklarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Yaşasın Millet Egemenliği, yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet.”


Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.