Ana Sayfa Güncel 11 Nisan 2021 369 Görüntüleme

SÖZCÜ gündeme getirmişti! Valilikten açıklama geldi

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından 15-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üyelerinin “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” isimli projesi kapsamında hizmet damgalı pasaport düzenlenerek Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği ortaya çıkmıştı.

SÖZCÜ’nün gündeme getirdiği olayla ilgili Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Yeşilyurt Belediyesi ile bir derneğin düzenlediği proje ile Almanya’ya giden 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı’nda görevlendirilen müfettişlerin incelemelerinin sürdüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Söz konusu iddiaların araştırılması adına 2019, 2020 ve 2021 yılları arasındaki belediyeler ile sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan protokoller e istinaden, 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun 14 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre gerçekleştirilen Hizmet Damgalı Pasaport işlemlerinin incelenmesi için Mülkiye Müfettişi görevlendirilmesi talep edilmiş olup İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen müfettişlerce yürütülen inceleme işlemleri halen devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Arkadaşlık Sitesi

Arkadaşlık Sitesi